Skip to content

Wat is Moissanite?

Wat is moissanite?

Waarschijnlijk hoor je hier voor het eerst over de moissanite. Het is een bijzondere steen. Bijna dezelfde eigenschappen als die van een diamant. 

moissanite-wit-sieraden

Moissanite sieraden

Het is een hele bijzondere steen wat bijna dezelfde eigenschappen heeft als de diamant. Het verschil tussen diamant en moissanite is nauwelijks zichtbaar met het blote oog. Of eigenlijk helemaal niet. Dit maakt de moissanite extra aantrekkelijk. Test het met je eigen ogen. Door het verschil te gaan zien tussen deze twee prachtige stenen. De hardheid van moissanite is bijna gelijk aan die van een diamant. Hierdoor blijft de reflectie en de glans van de steen behouden.

Moissanite is op de tweede na. De hardste steen in de wereld.

Ontstaan uit deeltjes van een ingeslagen meteoor. 

aanzoek-ring-geelgoud-diamant-1-karaat-solitair-4

Moissanite eigenschappen.

Ontdekt in een krater van een ingeslagen meteoor. De moissanite is zo duurzaam. Dat het bijna even hard is als diamant. Een diamant komt met een score van hardheid 10. Moissanite zit daar een fractie onder Met hardheid 9,25. In principe is het harder dan robijn of saffier. Zodra je een ring gaat aankopen bij ons in de webwinkel. Dan hoef je geen zorgen te maken dat de steen beschadigd raakt door krasjes. Het zal nooit een dof uiterlijk krijgen.

  • Het fonkelt meer dan een diamant. Het heeft veel meer vuur en reflectie dan een diamant. Zodra het licht binnen komt als een diamant. Wordt het teruggekaatste van achteruit de moissanite. Doordat het licht in de moissanite twee keer breekt in reflectie. Krijgt het een nog mooiere weerkaatsing ten opzichte van een diamant.
  • Bijna kleurloos. Op de diamant kleur schaal. Moisssanite Komt bijna in de kleurloze categorie. Verlovingsringen gezet met Moissanite zijn daarom ook populair Als verlovingsring. Gemaakt in een vatting van witgoud en platina.
  • Niemand wist in het begin toen Moissanite werd geïntroduceerd. Dat de testen uit kwamen als zijnde diamant. Zelfs een getraind oog kan het verschil Nauwelijks zien. Zodra je een Moissanite bij ons koopt. Wordt het betrouwbaar geleverd.
moissanite-sieraden