Skip to content

Wat is Diamant?

Diamanten zijn de meest voorkomende edelstenen die veel gebruik wordt in sieraden? Om de perfecte diamant te leren kennen wordt uitleg gegeven over de 4Cs.  Via deze wijze wordt de kwaliteit en de waarde bepaald van de diamanten.

moissanite-wit-sieraden

Diamanten in sieraden

Je kent het wel. De diamant. De hardste edelsteen op aarde en moeilijk te vinden. Deze wordt gedolven in onder andere Afrika. Tonnen aan aarde worden opgegraven en gezeefd voor het vinden van een paar ruwe diamanten. Hier gaat veel arbeid aan vooraf. Voordat deze steen in uiteindelijk een sieraad verwerkt kan gaan worden. Over het algemeen is dit een natuurproduct. Tegenwoordig kan het ook gemaakt worden in laboratoria.

Diamant is de hardste steen in de wereld.

aanzoek-ring-geelgoud-diamant-1-karaat-solitair-4

In diamantmijnen worden tonnen aan gesteente gedolven waar een paar ruwe diamanten uit gehaald worden. Een klein deel is geschikt om briljanten van te slijpen voor de sieraden industrie.

Hardheid

Diamant heeft hardheid 10 op de schaal van mohs en is de slijtvaste en  hardste steen op aarde. 

De kwaliteit van diamanten en de waardebepaling.

De 4C’s zijn bepalend voor de verkoopprijs.

Kimberley-Proces 

Wij leveren uitsluitend conflictvrije diamanten. Het Kimberley-Proces is een internationaal samenwerkingsverband met het oog op zelfregulering tussen landen, NGO’s en de diamantindustrie om conflictdiamanten uit de internationale diamanthandel te weren om zo te voorkomen dat met de opbrengst ervan rebellengroeperingen worden gefinancierd die oorlog voeren tegen legitieme regeringen.

Diamant eigenschappen.

De diamant is de hardste steen die op de wereld gevonden wordt.Deze wordt veelal gevonden in Afrika in de mijnen. Grote stukken grond worden dan ook afgegraven en gezeefd. Uit deze tonnen zand en gesteente komen dan ook maar een paar diamanten tevoorschijn. Heel af toe komt het voor dat een hele grote steen gevonden wordt. Die dan ook meteen bekendheid krijgt over de hele wereld. Dit gebeurt zeldzaam. De meeste stenen worden geslepen in India. Hier is de arbeid goedkoop. Welke vervolgens weer terugkomen naar de diamantbeurs in België in Antwerpen. Vroeger werd er veel gesleept in Antwerpen. Maar dat is al lang niet meer zo. Veel mensen denken nog dat hier nog de diamanten geslepen worden. 

Diamant komt met een score van hardheid 10 .Diamanten blijven altijd mooi en dezelfde reflectie houden. Vanwege dat de facetten zo scherp geslepen zijn. Dat het licht er prachtig in weer spiegeld. 

  • Diamanten worden aan 4Cs gekoppeld om de prijsbepaling te maken.
moissanite-sieraden